Save the date! Hämäläistä ruokaa suurkeittiöille -tilaisuus tulossa 20.9.

Kiinnostaako uudet hämäläiset lähiraaka-aineet ja ruokatuotteet? Esittelemme, keskustelemme ja ideoimme tilaisuudessa 20.9. klo 9–12, mitä on uutta tarjolla hämäläiselle julkisen puolen ruokasektorille. Paikka tarkentuu lähiaikoina.

Aiemmin keväällä etsimme uusia, paikallisia ruokatuotteita hämäläiselle julkisen puolen ruokasektorille (lue lisää täältä).

Saimme vinkkeinä kaksi uutta kasvisproteiinivalmistetta:

1. Foodfarmin Hamppuproteiinikonsentraatti 65 %

Erittäin korkean proteiinipitoisuuden omaava proteiinikonsentraatti valmistetaan kuoritusta hampusta öljynpuristuksen yhteydessä. Vaalea väri ja neutraali maku mahdollistavat proteiinin käytön entistä monipuolisemmin. Proteiinikonsentraatissa on hamppuproteiiniin verrattuna selvästi vähemmän rasvaa, enemmän proteiinia ja se on gluteeniton. Sen korkea 65 % proteiinipitoisuus koostuu 20:tä ihmiselle välttämättömästä aminohaposta. Uutuustuote on saatavilla FoodFarmin valikoimissa tämän vuoden loppuun mennessä. Tästä tuotteesta on tulossa myös hiilijalanjälki -yhteenveto.

2. VikingMaltin Idätetty härkäpapu Sprau®

Katso lisätietoja tästä.

Syyskuun tilaisuudessa kuulette näistä tuotteista lisää, pääsette antamaan omat kommenttinne, kyselemään käyttömahdollisuuksista lisää, tapaamaan paikallisia kollegoitanne sekä tutustumaan ja maistelemaan muutakin hämäläistä tuotetarjontaa. Keräämme kesän aikana listauksen eri tuotteista ja tuottajista, joita tässä Hämeen alueella on tarjolla. Tavoitteena on helpottaa ruokatuottajien ja hankkijoiden työtä sekä edistää paikallisten tuotteiden käyttöä.

Mikäli teille tulee jo nyt mieleen ajatuksia siitä, mihin ruokasovellukseen näitä tuotteita voisi käyttää tai mihin kaipaisitte ratkaisua, niin ilmoitattehan siitä etukäteen, jolloin VikingMalt ja Foodfarm voivat ennen tilaisuutta miettiä ja testata tuotteen soveltuvuutta näihin.

Lähetä ideoita ja kysymyksiä: karita.toivanen@mtk.fi