INFOPAKETIT
YRITTÄJÄ, NÄIN OSALLISTUT JULKISEEN HANKINTAAN
Tässä infopaketissa on hyödyllistä perustietoa erityisesti niille, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet julkisiin hankintoihin. Mitä on julkinen hankinta ja miten se voi hyödyttää yrityksiä. Mistä löydän tarjouspyynnöt? Mikä on palveluseteli?
LÄHI- JA LUOMURUOAN JULKISET HANKINNAT
Tutustu konkreettisten esimerkkien kautta, miten Forssan seudulle kehitetiin lähi- ja luomuruoan dynaaminen hankintajärjestelmä (DPS). Tutustu myös, miten Jokioisten kunnassa on toteutettu lähiruokatuotannon hyödyntäminen kunnan ateriapalveluissa.
JULKISTEN HANKINTOJEN KUNTATYÖPAJAT
Vuoden 2022 aikana toteutettiin Kanta-Hämeen kunnissa hankintatyöpajoja. Näissä tiivistettiin kuntien hankintavastaavien kanssa yhteistyötä, syvennyttiin hankintaprosesseihin ja hankintalain vaatimuksiin. Toisena teemana Hankintatreffit, missä yrittäjät ja päättäjät kohtasivat.
VIDEOTALLENTEET
Outin minuutin vinkit julkisten hankintojen viestinnän tehostamiseen 16.5.2023
Miten organisaationne voi onnistua paremmin julkisten hankintojen viestinnässä? Pienillä jutuilla voitte saada jo paljon hyvää aikaiseksi. Katso videosta helpot ja tehokkaat vinkin viestinnän tehostamiseen. Näillä vinkeillä onnistutte varmasti! Vinkit minuutissa tarjoaa Outi Kyöstilä, MTK Hämeen hankekoordinaattori.
Kestävät hankinnat Hämeessä vastuulliset ruokahankinnat kunnissa – webinaaritallenne 12.4.2022
Kestävät hankinnat Hämeessä -webinaarisarjan toinen tilaisuus johdattelee kuntien vastuullisten ruokahankintojen pariin. Mitä on vastuullinen ruoka ja miten se näkyy tai tulisi näkyä kuntapuolen hankinnoissa, minkälaisia mahdollisuuksia vastuullisuus luo alueellisen elinvoiman kehittämiselle sekä lähiruuan esiin nostamiselle? Kuulet myös, minkälaisia arjen vastuullisuustekoja Hämeessä tehdään jo nyt, mille tarvetta ja mitä suunnitteilla tulevaisuudessa.
Kestävät hankinnat Hämeessä – Tulevaisuuden ruokasektori – webinaaritallenne 17.3.2022
Kestävät hankinnat Hämeessä -webinaarisarjan ensimmäisessä osassa kuulemme, mitä toimenpiteitä ja tavoitteita on kirjattu Hämeen Kiertotaloustiekarttaan ja Hämeen Ilmastovahti -palveluun sekä miten suunnitelmat on viety ideasta käytäntöön Forssan seudulla – lähellä tuotettua ruokaa julkisten keittiöiden lautasille.
Pekka Määttänen: Kuntien ja yrittäjien vuoropuhelulla lisää volyymiä sekä elinvoimaa
Hämeenlinna 15.2.2022, pituus 8.18
Kanta-Hämeessä on 250 miljoonaa mahdollisuutta eli euroa osallistua julkisiin hankintoihin. Kuntien hankintayksiköiden toiminnalla onkin markkinoita ohjaava vaikutus. Onnistuneella vuoropuhelulla, neuvonnalla ja aktiivisella yhteistyöllä kuntapäättäjien sekä yritysten kesken voidaan luoda elinvoimaa, kun paikalliset yritykset osallistuvat kilpailutuksiin aktiivisemmin.
Tero Lausala: Voiko hankintoja kohdistaa kotimaiseen?
Hämeenlinna 15.2.2022, pituus 25.53
Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala painottaa puheenvuorossaan sitä, että julkisissa hankinnoissa on hyvä toimia vastuullisesti ja suosia suomalaisia palveluita sekä tuotantoa. Moni kuntapäättäjäkin haluaa ohjata hankintoja paikallisille toimijoille hankintalain puitteissa tasapuolisesti ja seudullista elinvoimaa edistäen.
Petra Huhtala: Dynaaminen hankintajärjestelmä ja sen käyttö
Hämeenlinna 15.2.2022, pituus 29.32
Valtion ja kuntien hankintayksikkö Hansel Oy:n lakimies Petra Huhtala kertoo dynaamisten pienhankintojen (DPS) mahdollisuuksista pk-yrityksille. DPS on täysin sähköinen hankintamenettely – ”pienhankintakone” – verkossa, kynnysarvon alittavielle hankinnoille. Järjestelmään hyväksytään kaikki soveltuvuusehdot täyttävät tarjoajat.
Jarkko Koskinen: Innovatiopotentiaalin hyödyntäminen hankinnoissa
Hämeenlinna 15.2.2022, pituus 27.52
KEINO-osaamiskeskuksen hankinta-asiamies ja muutosagentti Jarkko Koskinen kertoo, mitä tarkoitetaan innovatiivisella hankinnalla, sen vaikuttavuustavoitteista ja tukirahoitusmahdollisuuksista.
Sanna Meronen-Vilenius: Teesit hyvään hankintaan ja julkiset hankinnat haltuun
Hämeenlinna 15.2.2022, pituus 15.21
Hankintalain tavoitteena yksi tavoitteista on, että pk-yritykset pääsevät tasapuolisesti osallistumaan tarjouskilpailuihin. Lisäksi tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä ja edistää laadukkaiden sekä innovatiivisten tuotteiden sekä palvelujen käyttöä. Sanna esittää teesejä ja tavoitteita onnistuneeseen vuoropuheluun sekä hankintaprosessiin.