Kestävät hankinnat Hämeessä: vastuulliset ruokahankinnat kunnissa

Kestävät hankinnat Hämeessä webinaarisarja tarjoaa lyhyitä tietoiskuja, uusia avauksia ja näkökulmia tulevaisuuden julkisille hankinnoille erityisesti ruokasektorilla. Mitä meneillään Hämeessä, mitä mahdollisuuksia julkiset hankinnat voivat tarjota juuri sinulle, mitä voimme oppia toisiltamme.

Webinaarit on suunnattu erityisesti ruokasektorilla toimiville, maatalous- ja elintarvikeyrittäjille, kuntapäättäjille, kuntien hankintayksiköille ja ruokahankinnoista vastaaville.

2. KESTÄVÄT HANKINNAT HÄMEESSÄ: VASTUULLISET RUOKAHANKINNAT KUNNISSA

Aika: 12.4. klo 9.-10.00

Paikka: webinaari, Teams -linkki toimitetaan ennakkoon ilmoittautuneille

Webinaarisarjan toinen tilaisuus johdattelee kuntien vastuullisten ruokahankintojen pariin.
Mitä on vastuullinen ruoka ja miten se näkyy tai tulisi näkyä kuntapuolen hankinnoissa, minkälaisia mahdollisuuksia vastuullisuus luo alueellisen elinvoiman kehittämiselle sekä lähiruuan esiin nostamiselle. Kuulet myös, minkälaisia arjen vastuullisuustekoja Hämeessä tehdään jo nyt, mille tarvetta ja mitä suunnitteilla tulevaisuudessa. Tervetuloa kysymään ja keskustelemaan.

Ohjelma:

9.00 Tervetuloa, projektipäällikkö Karita Toivanen, MTK Häme
9.05 Lähiruokaa totta kai! Maa- ja metsätalousministeriön lähiruoka -ohjelma sekä suositukset vastuullisista elintarvikehankinnoista julkiselle sektorille, Auli Väänänen, MMM
9.20 Vastuulliset ruokahankinnat ja arjen teot, Päijät-Hämeen ateriapalvelut, palvelupäällikkö Jukka Turta
9.35 Vastuullisuus lähtee strategiasta ja tavoitteiden asettamisesta – miten se näkyy tulevaisuuden Hämeenlinnassa, Hml:n kaupunki, hankintapäällikkö Aapo Korte
9.50 Loppuyhteenveto, ruokamarkkina-asiantuntija, Heidi Siivonen, MTK

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.4.2022. Webinaari on maksuton.

Lisätietoja:
Karita Toivanen, p. 040 723 8801, karita.toivanen@mtk.fi

The event is finished.